Fooldal Mindfulness MBSR Bemutatása Tanfolyamok Trénerek Hírek Élet és Tudat Kapcsolat
Kapcsolódó oldalak
 
Mindful Nation UK „Tudatos Nemzet”
brit parlamenti jelentés
Center For Mindfulness éves konferencia

Könyvek

Újságcikkek

Mindfulness Szimpózium

 

Center for Mindfulness éves konferencia „Investigating and Integrating Mindfulness into Medicine, Health Care and Society”

Dr. Jon Kabat-Zinn az Universtity of Massachussetts Medical School intézményen belül kezdte el az MBSR módszer tanítását és alkalmazását az általa alapított „Stress Reduction Clinic” intézet keretében. Ez az intézet már Center For Mindfulness néven egy integrált egészségügyi-, oktatási- és szellemi központként mûködik tovább. Az MBSR tanfolyamok tartása, az MBSR oktatók képzése, a kapcsolódó kutatások végzése mellett évente tudományos konferenciát is szerveznek, mely azt vizsgálja, hogyan lehet integrálni a mindfulness / tudatos jelenlét módszereket az orvoslás és az egészségügy területébe, illetve az egész társadalomba. („Investigating and Integrating Mindfulness into Medicine, Health Care and Society”). A több mint egy évtizede rendszeresen megtartott konferenciák világszerte elismert szakértõk meghívásával a mindfulness módszerekkel kapcsolatos legújabb eredményeket és ismereteket mutatják be a nagyközönség számára. A Center For Mindfulness intézet és az általa szervezett éves konferencia élvonalbeli, úttörõ szerepet tölt be a mindfulness módszerek ismertségének és elismertségének elõmozdítása terén. További információ:
http://www.umassmed.edu/cfm/conferences/

A konferenciák hang- és képanyaga a fenti honlapon meg is vásárolható. A 2010. évi konferencia teljes anyaga a következõ címen ingyenesen kölcsönözhetõ (gfazek@gmail.com).